Pastagratäng med kantareller och parmesan.
Lättlagad vegetarisk gratäng.
6 - 8 portioner.
500 g pasta
4 små schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
250 g skogschampinjoner
350 g kantareller
3 ½ dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
2 kulor mozzarellaost à 125 g
4 små schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
250 g skogschampinjoner
350 g kantareller
3 ½ dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
2 kulor mozzarellaost à 125 g
Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men koka endast 2/3 av tiden!
Skala lök och vitlök och hacka fint, fräs i en het stekpanna med smör eller olja. Skiva champinjonerna och dela kantarellerna med händerna, spara 100 g av kantarellerna till servering. Bryn svampen med löken. När svampen tagit färg, tillsätt grädde och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda svampsåsen med pastan och lägg i en ugnssäker form. Riv mozzarellan och blanda ner i formen. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter tills osten fått fin färg.
Stek de sparade kantarellerna i rikligt med smör eller olja. Garnera gratängen med smörstekta kantareller och hackad persilja. Servera gärna en bit bröd och sallad till.
Skala lök och vitlök och hacka fint, fräs i en het stekpanna med smör eller olja. Skiva champinjonerna och dela kantarellerna med händerna, spara 100 g av kantarellerna till servering. Bryn svampen med löken. När svampen tagit färg, tillsätt grädde och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda svampsåsen med pastan och lägg i en ugnssäker form. Riv mozzarellan och blanda ner i formen. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter tills osten fått fin färg.
Stek de sparade kantarellerna i rikligt med smör eller olja. Garnera gratängen med smörstekta kantareller och hackad persilja. Servera gärna en bit bröd och sallad till.
Kommentarer
Trackback