Kycklingburgare med gorgonzola och mango.

 
 
Grilla kycklingfilé istället för färs till burgaren tillsammans med gorgonzolaost och en generös klick mangoröra blir den här kycklingburgaren snabbt allas favorit. Jag brukar inte använda hamburgerbröd utan steker en skiva surdegsbröd i smör och det blir mycket godare och mindre bröd till burgaren.
 
 

4 port

400 g kycklingfilé
salt och peppar

 

Mangoröra:
1 mango
1 salladslök
2 msk mango chutney
1 tsk chiliflakes
salt och peppar

 

Servering:
4 hamburgerbröd
4 stora salladsblad
100 g gorgonzolaost

 

Skär kycklingfiléerna ”horisontellt” så att du får fyra stora centimetertjocka skivor. Försök få så stora skivor som möjligt. Krydda skivorna med salt och peppar. Grilla dem på båda sidor, kontrollera att kycklingen är genomstekt.

 

Mangoröra:
Skala, kärna ur och tärna mangon i små bitar. Strimla salladslöken. Blanda mango, salladslök, mango chutney och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.

 

Servering:
Lägg salladsblad på underdelarna av hamburgerbröden. Skiva gorgonzolaosten. Lägg en skiva kycklingfilé, en skiva gorgonzolaost och en klick mangoröra på varje. Täck med locken.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0