Wasabihalstrad lax med majonnäs.

 
 
I den här rätten kan du byta ut laxen mot tonfisk. Yusu är en citrusfrukt som ursprungligen kommer från östasien.  Den smakar som en blandning mellan  grapefrukt och mandarin. Får du inte tag på yusu så kan du blanda grapefrukt och mandarin saft eller bara ta citronsaft.
 
8 portioner.
 
300 g lax
1 dl wasabinötter
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
½ gurka
2 salladslökar
2 msk risvinäger
½ msk strösocker
2 dl majonnäs
1 msk yusu eller citronsaft
salt & peppar
 
GARNERING:
 
salladsmix
rostade sesamfrön
 
Lägg laxen i frysen dagen innan. Ta ut och låt den tina något.
 
Mixa wasabinötterna till ett fint smul. Vänd laxen i hälften av smulet. Stek laxen runt om i olja i 20 sekunder på varje sida i en het panna. strö över salt och vänd fisken i wasabi smulet som finns kvar.
 
Skär laxen i 1 - 2 cm tjocka skivor och lägg dem med på ett fat.
 
Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Strimla salladslöken. Blanda gurka och salladslök med vinäger och socker.
 
Rör ihop majonnäsen med yususaften, salt och peppar.
 
Klicka majonnäsen på laxen och strö över gurksallad och sesamfrön.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0