Marinerad fläskfilé med örtkräm.

 
Örtmarinerad fläskfilé toppad med kapris – lika gott att göra i ugnen som på grillen. Servera med en örtkräm med lite sting av chili.
 
4 portioner.
 
 
1 fläskfilé, ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
 

Marinad:
¾ dl olivolja
1 dl örter, t ex basilika, persilja och lite rosmarin
1 citron, finrivet skal
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
 

Garnering:
1 rödlök
3 msk örter, t ex persilja, gräslök och basilika
1 liten burk kapris, ca 55 g

Örtkräm:
4 vitlöksklyftor
3 msk finhackade örter
½ röd chili
½ dl olivolja
200 g färskost, t ex Philadelphia
 
 
Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Häll marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet. Låt vila
 ett par timmar eller över natten.

Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Hetta upp smör
 i en stekpanna och bryn köttet 
runt om. Lägg köttet i en eldfast form och tillaga i ugnens mitt, 20–25 minuter eller på grillen. Ta ut och låt svalna.

Garnering: Skala och finhacka 
löken samt örterna och blanda 
samman det med kapris.
Skär köttet i skivor och fördela garneringen ovanpå.

Örtkräm: Skala och finhacka 
vitlöken samt örterna. Kärna ur 
och finhacka chilin. Mixa samman det finhackade med olja och färskost till en mjuk och ganska slät kräm.
Servera fläskfilén med ört
krämen samt
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0