Smördegsknyten med rabarberkompott och getost.

 
 
Gör kompotten i förväg så går det snabbt när det väl är dags.
 
20 stycken.
 
 
Rabarberkompott:

125 g rabarber
1 msk vatten
knappt 1 dl strösocker

 

Smördegsknyten

1 rektangulär smördeg, 250 g
ca 140 g getost

 

Pensling

1 ägg
flingsalt
skalade hampafrön eller sesamfrön

 

Sätt ugnen på 225°.
Kompott: Skiva rabarbern och koka ihop med vatten och socker tills det är krämigt och gott. Låt svalna.


Knyten: Rulla ut smördegen och dela med kniv i 20 lika stora bitar. Klicka ut drygt 1 tsk getost och 1 tsk rabarberkompott i mitten av varje smördegsruta, vik hörnen över fyllningen och tryck ihop som ett knyte.


Pensla dem med ägg och strö över flingsalt och hampafrön. Grädda i ugn i ca 25 minuter.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0