Nudelsallad med apelsin och ingefära.

 
4 portioner.
 
100 g glasnudlar eller risnudlar
1 apelsin, 1 tsk finrivet skal + 1 dl pressad saft
1 msk finriven ingefära
3/4 dl sweet chili sås
½ msk ättikssprit, 12 %
150 g vitkål, finstrimlad
2 dl salta jordnötter, hackade
1 röd chili, strimlad
 
400 g fläskarre
1 dl japans soja
2 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, finriven
salt & peppar
 
 
Spett: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär karrén i avlånga bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 minuter att marinera, gärna längre.
 
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
 
Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna. Toppa med resten av jordnötterna och strimlad chili.
 
Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten till fin färg och tills köttet är väl genomstekt. Salta och peppra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0