Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor.

 
4 portioner.
 
Enkelt, men gott.
 
400 g färsk tagliatelle
1 zucchini
1 schalottenlök, finhacka
1 msk olivolja
300 g marinerade kronärtskockor, dela
salt & peppar
 
PISTAGE PESTO:
 
1 dl pistagenötter
2 msk vatten
½ dl parmesanost, finriv
1 kruka basilika
1 liten vitlök
½ citron, finriv skalet
½ dl olivolja
 
 
Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.
 
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
 
Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg.
 
Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0