Jordgubbsmousse.

 
Det går bra med både frysta och färska jordgubbar. Jag har även gjort den med svarta vinbär som blev väldigt gott. Går säkert bra med hallon och åkerbär också, men då blir det lite kärnor i som du kan sila bort.
 
4 - 5 portioner.
 
200 g jordgubbar
½ vaniljstång
½ dl strösocker
1/4 dl vatten
2 äggulor
2 msk honung
1 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
 
Blanda jordgubbar, vaniljstång, socker och vatten i en kastrull. Koka på svag värme till en kompott. Ta upp vaniljstången och mixa kompotten slät med mixerstav. Låt kallna.
 
Vispa äggulor och honung till ett krämigt skum i cirka 5 minuter.
 
Lägg gelantinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
 
Vispa grädden fluffig och fast. Smält gelantinbladet med lite grädde i en kastrull. Tillsätt lite av äggskummet. Blanda ned gelantinblandningen i äggkrämen. Tillsätt kompotten och vänd sist ned grädden.
 
Fördela moussen i glas och ställ i kylen cirka 2 timmar. Garnera moussen med krossade kakor och färska bär.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0