Kardemummakaka.

 

100 g smör, smält och svalnat
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
21⁄2 dl filmjölk

Garnering:
ca 2 msk pärlsocker

 

Ugn 180°

 
Sätt ugnen på 180°. Rör ihop smält smör och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.

Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.

 

Kommentarer
Postat av: Mirre Sweetwords

Oh så gott

Svar: Enkelt att göra också.
carina lundmark

2017-05-31 @ 10:37:26
URL: http://myflowergirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0