Caprese.

 
 
Italiensk antipasti. Om man bryter mozzarellan istället för att skära den så stannar saften kvar.
 
4 portioner.
 
 
250 g körsbärstomater
200 g vindruvor, gärna blå
1 dl olivolja
1 tsk salt
250 g buffelmozzarella
 
 
ÖRTSTRÖSSEL:
 
2 msk smör
3 msk havregryn
½ tsk salt
1 msk persilja, finhacka
1 msk basilika, finhacka
 
 
Sätt ugnen på 150°.
 
Dela tomaterna och lägg dem med vindruvorna tätt i en ugnsform. Tryck till tomaterna en aning så safterna frigörs, ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna något.
 
Smält smöret tills det är gyllene. Rosta havregrynen i smöret under omrörning. Salta och vänd ner örterna. Låt svalna en aning.Lägg tomatblandningen på ett fat, bryt bitar av buffelmozzarellan och lägg ovanpå. Häll över saften från formen och toppa med örtströsslet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0