Indisk kycklingcurry.
4 personer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2–1 röd chili
400 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk
Garnering:
färsk koriander
Servering:
kryddigt ris, se recept
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
Skiva kycklingfiléerna. Låt dem få färg på båda
sidor i en stekpanna med
olja, ca 5 minuter.
Tillsätt lök, vitlök, chili
och låt steka, 5 minuter.
Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda på svag värme, 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera med kryddigt ris.
Kryddigt ris:
Smält 40 g smör i en kastrull. Rör i 200 g ris, gärna basmatiris, och fräs under omrörning, 2 minuter. Tillsätt 2 kanelstänger, 1 tsk mald kardemumma, en nypa salt och 71/2 dl vatten; rör om. Låt koka under lock på svag värme, 15 minuter.
Kommentarer
Trackback