Indisk kycklingcurry.

 
 
4 personer
 

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2–1 röd chili
400 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk
 
 

Garnering:
färsk koriander

 

Servering:
kryddigt ris, se recept

 

 Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
Skiva kycklingfiléerna. Låt dem få färg på båda 
sidor i en stekpanna med 
olja, ca 5 minuter. 
Tillsätt lök, vitlök, chili 
och låt steka, 5 minuter.
 Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda på svag värme, 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera med kryddigt ris.

 

Kryddigt ris:

 

Smält 40 g smör i en kastrull. 
Rör i 200 g ris, gärna basmatiris, 
och fräs under omrörning, 2 minuter. Tillsätt 2 kanelstänger, 1 tsk 
mald kardemumma, en nypa salt och 71/2 dl vatten; rör om. Låt
koka under lock på svag värme, 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0