Kyckling i krämig parmesan- och timjansås.

 
4 portioner.
 
 
4 kycklingbröstfileer
salt & peppar
1 msk olja
1 msk smör
 
 
Parmesan- och timjansås:
 
1 gul lök, finhacka
1 vitlöksklyfta, finhacka
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
5 timjankvistar
 
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna i olja och smör tills skinnsidan fått färg och knaprig yta. Vänd och stek även undersidan till fin färg. Salta, peppra, sänk värmen och stek tills de nästan är genomstekta (innertemperatur 50°). Lyft kycklingen ur pannan.
 
Fräs lök och vitlök glansigt i smör. Häll i vin och grädde och lägg i timjankvistar och fond.Låt småputtra några min. Tillsätt parmesan. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingen och låt den stekas klart i såsen (gärna under lock), till en innertemperatur på 67°.
 
Servera med ris eller ungnsrostade grönsaker.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0