Lasagne med lax.

 
 
4 personer.
 
 
200 g fullkornslasagneplattor
450-500 g färsk lax utan skinn, i skivor
450-500 g frusen spenat
200 g mascarponeost
150 g färskriven parmesan
2 schalottenlökar, finhacka
1.2 dl grädde
3 kvistar färsk oregano
1 burk (400 g) hackade skalade tomater
1.2 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
olivolja
lite muskotnöt
salt och peppar
ev. 1 citron
 
 

 Bryn löken i lite olivolja. Tillsätt spenaten och värm den tills den är helt tinad. Häll i vinet och låt det koka kraftigt så att alkoholen försvinner innan du tillsätter mascarpone, salt, peppar och muskotnöt.

Marinera eventuellt laxen i saften och skalet från en citron i ett par timmar innan tillagning. Hacka och sautera vitlöken i 1 msk olivolja. Tillsätt tomaterna tillsammans med färsk
oregano, salt och peppar. Runda av med
vispgrädde.

Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager lasagneplattor i botten. Varva med ett lager lax, spenat och tomatsås och strö över det hela med parmesan. Lägg sedan på ett nytt lager lasagneplattor och börja om från början tills alla
ingredienser är använda. Baka i ugn på 200° i cirka 30 minuter och servera med en färsk sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0