Soppa med cannellinibönor och spaghetti.

 
 
4 portioner.
 
 
2 gula lökar, finhacka
4 vitlöksklyftor, finhacka
2 blekselleristjälkar, finhacka
2 morötter, finhacka
1 timjankvist
1 rosmarinkvist
2 msk olja
3 msk tomatpure
2 dl vitt vin
1 liter kycklingbuljong
3 lagerblad
40 g spaghetti
2 msk olja
1 krm finriven muskotnöt
salt & peppar
400 g kokta cannellinibönor, avsköljda på burk
40 g grön- eller savojkål, finstrimla
 
 
OSTFLARN:
parmesanost
cayennepeppar
timjan
 
 
Fräs grönsakerna med timjan och rosmarin i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut till . Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Rör runt och låt sjuda ca 10 min.
 
Tillsätt spaghetti, olja, muskot, salt och peppar. Låt koka 5 min och häll därefter ner bönorna. Låt koka tills pastan är al dente.
 
Fräs grönkålen i några droppar olja. Ta upp örtkvistar och lagerblad ur soppan och toppa med grönkålen. Servera gärna med ostflarn.
 
Ostflarn: Lägg små högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper och pudra över cayennepeppar och timjan. Grädda gyllene mitt i ugnen på 175°.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0