Tiramisu.

 
 
Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan.
 
4 portioner.
 
 
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
8 savoiardikex
1,5 dl kallt kaffe
2 msk konjak, amaretto eller marsalavin
kakao till servering
 
 
        
Vispa grädden hårt med 1 msk av sockret. Vispa resterande socker med äggulor och mascarpone. Vänd försiktigt samman grädden med mascarponekrämen.
 
Bryt sönder kexen och fördela hälften i botten på 4 glas. Blanda likören med kaffet och födela hälften över kexen. Skeda på hälften av mascarponeblandningen och lägg på ett nytt lager kex och kaffe. Skeda på resten av mascarponeblandningen och ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna längre.Låt tiramisun stå i rumstemperatur ca 20 min före servering.
 
Pudra över kakao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0