Små osttryfflar.

 
 4 portioner.
 
 
50 g fontina (eller Babybel)
50 g emmentaler
50 g parmesan
50 g ricottaost
50 g gorgonzolaost
2 msk sesamfrön
2 msk vallmofrö
2 msk sweet chilipulver
2 msk hackad gräslök
 
 

Mixa fontina och emmentaler. Riv parmesan, och häll ner i mixern tillsammans med ricotta och gorgonzola. Mixa sedan alla fem ostarna tillsammans ett par minuter, tills blandningen är krämig och slät.

Lägg osten i en skål med ett lock och placera i kylskåp i minst en timme.

Ta sedan ut ostblandningen och forma den till bollar, ungefär lika stora som en valnöt. Det gör du enklast med en tesked. Rulla antingen bollarna i sesamfrön, vallmofrön, sweet chili eller gräslök. Servera dem kalla, antingen på ett fat eller i små pappersformar

Variera receptet med hjälp av andra typer av ostar eller kryddor.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0