Cheesecake med blåbär.

 
 
 
Botten:
100 g smör
1 paket oreokex, ca 150 g
 

Fyllning:
300 g vit choklad
400 g naturell färskost, rumstempererad
 

Topping:
300 g blåbärssylt med fast konsistens
200 g färska blåbär
 
 
Smält smöret. Kör kexen i en matberedare till smulig konsistens, blanda sedan med smöret. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd pajform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter. Ställ i kylen.

 Fyllning: Hacka chokladen och smält försiktigt över varmt vattenbad. Blanda sedan med färskosten och häll fyllningen över kexbottnen.
 Ställ cheesecaken i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, ca 30 minuter.

Topping: Värm försiktigt sylten tills den smält. Den får ej koka! Häll den sedan över den stelnade cheesecaken. Strö över de färska blåbären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0