Fyllda tomater med parmesan och kyckling.

 
 
Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost.
 
 
8 stora tomater
500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackad
3 msk tomatpure
½ kruka färsk timjan, hackad
salt & peppar
3 dl finriven parmesan
2 tsk olivolja
 
 
Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper.
 
Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan. Salta, peppra och låt småputtra några minuter.
 
Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna. Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0