Kladdkaka med toscatäcke.

 
 
 
125 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
 

Toscasmet:
60 g smör
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
150 g mandelspån
 

Garnering:
björnbär
 

Servering:
3 dl vispgrädde
ca 200 g björnbär
 
 
Sätt ugnen på 175°.
 Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör i socker och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.

 Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm 
i diameter. Häll i smeten. Grädda ca 15 minuter. Ta ut kakan. Höj ugnsvärmen till 225°.

Toscasmet: Koka ihop smör, 
sirap, grädde, socker och mjöl i en kastrull tills det tjocknar. Vispa 
om det bildas mjölklumpar. Rör 
i mandeln.

 Klicka toscasmeten över kakan. Grädda 5 minuter. Låt kakan kallna helt innan den serveras.

 Vid servering: Vispa grädden och blanda med lätt mosade björnbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0