Svampkräm på krispiga crostini.

 
 
Cirka 16 stycken.
 
200 g champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
½–1 tsk torkad timjan
200 g naturell färskost
salt
peppar
½ baguette
ev 2 msk olja

Servering:
ev stekt svamp
örter
rostade pumpafrön
 
 
Ansa svampen och dela i mindre bitar.
Stek svampen utan smör på medelvärme. När vätskan från svampen börjat avdunsta, tillsätt då smöret och låt svampen bli fint stekt.

 Skala och riv vitlöken. Tillsätt timjan och vitlök i pannan och fortsätt fräsa svampen under omrörning ca 5 minuter. Låt svalna.

 Sätt ugnen på 225°. Tillsätt färskosten i svampen och mixa ihop med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.

 Skär baguetten i ½ cm tjocka skivor. Ringla över oljan och rosta i mitten av ugnen tills de får fin färg och blir krispiga. Ca 8 minuter.

 Strö gärna över färska örter och rostade pumpa- frön vid servering. Även lite stekt svamp är gott att servera till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0