Grönpepparkyckling med champinjoner och dijonsenap.
4 kycklingfiléer
1 + 1 msk smör
salt, peppar
1 gul lök
150 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
1 msk grönpeppar i lag
2 msk dijonsenap
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
Servering:
ris eller pressad potatis
kokta morötter
Sätt ugnen på 200°.
Bryn kycklingfiléerna runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
Skala, dela och skiva löken. Ansa och dela svampen på mitten. Stek lök och svamp i en stekpanna med 1 msk smör.
Skala och hacka vitlöken och rör ner i stekpannan tillsammans med dragon och grönpeppar. Fräs någon minut.
Tillsätt senap och vin och låt hälften av vinet koka in.
Späd med grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över kycklingen i formen. Gratinera i 20 minuter. Servera med kokt ris eller pressad potatis samt kokta morötter.
Kommentarer
Trackback