Kokospanerade potatisbiffar.

 
 
4 portioner.
 

1 kg mjölig potatis
2 ägg
2 msk smör, smält
1 kruka dill, hackad
2 krm salt
2 dl riven kokos (alt ströbröd)
kokosfett till stekning (alt smör el olja)

 

Gräslökssås:
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g smör, mjukt
1 1/2 dl finhackad gräslök
salt & peppar

 

Picklad lök:
1 rödlök
1 msk ättika (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten

 

 Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ättika, socker och vatten. Låt rödlöken dra i lagen i minst 15 min.

Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten, ca 20 min.

Låt potatisen svalna något och pressa den med en potatispress. Blanda med ägg, smör och dill. Smaka av med salt.

Forma potatisen till biffar, ca 6–7 cm stora. Panera biffarna i kokosflingor och stek några min i kokosfett.

 Gräslökssås: Värm grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Klicka i smöret.

 Vänd ner gräslöken i såsen precis före servering och smaka av med salt och peppar.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0