Lasagne med fetaost och färs.
500 g färska lasagne
plattor
500 g lamm- el blandfärs
1 morot, små tärningar
1 gul lök, finhacka
3 vitlöksklyftor, finhacka
1 röd chili, finhacka
6 msk smör
11/2 dl rödvin
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
3 msk finhackade
valfria örter
1 lagerblad
11/2 dl riven västerbottensost
150 g fetaost, smulad
Sås:
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk
Garnering:
basilika
cocktailtomater
Ugn 200 grader.
Fräs morötter, lök, vitlök och chili i hälften av smöret i en rymlig stekpanna. Ta upp och låt vila.
Bryn färsen smulig i resten av smöret. Tillsätt grönsakerna, vin, krossade tomater, tomatpuré, örter och lagerblad. Låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Sås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt såsen småkoka ca 5 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Varva sås, pastaplattor och färsröra med riven ost och fetaost i en smord ugnsform. Avsluta med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med basilika och tomater.