Saffransdoftande kycklinggryta med grönkålssallad.
900 g kycklinglårfilér
2 gula lökar, hackade
0.5 g saffran
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 dl vatten
1 citrongräs, finstrimlat
1 dl russin
1 msk kycklingfond
100 g grönkål
1 rödlök, tunt skivad
0.5 citron, pressad saft
1.5 dl granatäppelkärna
0.5 dl valnötter
1 msk olivolja
salt
Till servering:
ris eller bulgur
Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen. Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.
Grönkålssallad:Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt.
Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.
Kommentarer
Trackback