Kycklinggratäng med ädelost.

 
 

800 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
1 krm paprikapulver
smör till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika, valfri färg
250 g champinjoner
100 g salami, strimlad
1 1/2 dl riven lagrad ost

 

Gratängsås:
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
4 ägg
140 g ädelost, t ex gräddädel
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
3 msk finhackad persilja



Servering:
rostad ugnspotatis
kokt sparris

Ugn 225 °
 
Dela varje filé i tre bitar på längden. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Bryn kycklingen 
runt om i en stekpanna med smör.

 Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek alltsammans i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Varva fräset med kyckling och strimlad salami i en smord ugnsform.

 Gratängsås: Vispa samman
crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar
 och persilja. Häll såsen i formen.

 Strö över ost. Gratinera strax 
under mitten i ugnen, ca 30 minuter. Gratängen ska ha stannat helt och fått fin färg. 

Vid servering: Servera med rostad potatis och kokt sparris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0