Kycklinggratäng med mango chutney.
4 portioner.
900 g delikatesspotatis eller färskpotatis
3 msk olivolja
3 msk valfria finhackade örter
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
250 g fryst tärnad mango, tinad
ca 125 g mozzarellaost
3 msk olivolja
3 msk valfria finhackade örter
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
250 g fryst tärnad mango, tinad
ca 125 g mozzarellaost
Mango chutneysås:
2 dl vitt vin
1 dl mango chutney
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 dl mango chutney
3 dl vispgrädde
Ugn 225 °
Dela potatisen i mindre bitar.
Blanda olja, örter och potatis i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Putsa kycklingen och skär den i tärningar. Salta och peppra runt om. Bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna med smör.
Blanda potatis, kyckling och mango (spara några bitar till garnering) och lägg i en smord ugnsform.
Mango chutneysås: Koka samman vin, mango chutney och grädde i en kastrull ett par minuter.
Häll såsen över kycklingen, strö över mozzarellaost riven i små bitar. Gratinera mitt i ugnen till fin gyllene färg, ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback