Rostad fransk potatissallad med dragon.
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
salt & peppar
½ dl kapris
3 schalottenlökar
½ dl persilja
2 msk färsk dragon
Vinägrett:
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
salt & peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Potatissallad: Skrubba potatisen. Dela den på hälften och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 20 minuter. Strö över kaprisen och ställ in ytterligare 5-10 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Skala, dela och finhacka schalottenlöken.
Vinägrett: Vispa ihop vinäger och senap i en bunke. Tillsätt rapsolja, lite i taget, under fortsatt vispning. Krydda med salt och peppar.
Blanda den ljumma potatisen, hackad lök, persilja och dragon med vinägretten.
Kommentarer
Trackback