Friterad Västerbottensost med hjortronsylt och vaniljglass.

 
 

6 portioner.

 

300 g Västerbottensost
2 msk vetemjöl
1 äggvita
1 dl panko eller ströbröd
3 dl olja, till fritering
3 dl hjortronsylt
250 g vaniljglass
rosmarin, färsk till topping

 

Dela Västerbottensost i mindre bitar. Dubbelpanera dem noggrant genom att först vända osten i vetemjöl och därefter i lätt vispad äggvita. Doppa dem slutligen i ströbröd så att det täcker osten helt.

 

Hetta upp oljan till 180°. Fritera ostbitarna, några åt gången, tills de får en gyllengul färg. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

 

Servera ljumna med varma hjortron och en kula vaniljglass. Toppa med färsk rosmarin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0