Dajmpannacotta.

 
 
4 - 6 portioner.
 

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2  st gelatinblad
250 gram Dajm mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)

 

Topping: 
1 dubbeldajm

 

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.

Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt.

Häll upp i serveringsglas. Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering

Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0