Gratinerad hummer med svamp.

 
 
1 hummer
2 schalottenlökar
4 skogschampinjoner
2 msk smör
1 tsk sherry, whisky eller konjak
½ dl hackad dill
1 tsk maizena
1 dl vispgrädde
salt
cayennepeppar
½ dl riven parmesanost
 
Dela hummern genom att sätta i kniven bakom huvudet och dela kroppen ner genom stjärten. Vänd hummern och skär igenom huvudet. Plocka bort magsäcken, som sitter långt fram närmast huvudet. Dra bort tarmen. Knäck klorna med nötknäckare. Plocka ut kött och ev rom ur kropp och klor. Skär i bitar. 
 
Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj och skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp 2–3 min i smör på medelvärme. Rör ner sherryn. Vänd ner hummerkött och dill. Pudra över majsstärkelsen. Häll på grädden och koka upp. Krydda med salt och peppar. Fördela hummersåsen i skalen. Strö över parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min i 250 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0