Potatisflarn med löjrom och crème fraîche.
Dessa krispiga flarn av potatis lagar du i ugnen och serverar med med löjrom, crème fraîche och rödlök. Du kan även göra en räkröra eller lägga på rivenost och lufttorkad skinka.
4 portioner.
2–4 medelstora potatisar
2 msk rapsolja
salt och
peppar
Topping:
40–80 g löjrom eller annan rom, finns även vegetarisk
½ dl crème fraiche
½ finhackad rödlök
ev dill att garnera med
Sätt ugnen på 175°. Tvätta potatisen och skiva den tunt (beräkna 2 potatisskivor per person). Torka av och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olja på båda sidor. Salta och peppra.
Låt stå i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, vänd och kör 10 minuter på andra sidan. Skivorna ska bli mjuka i mitten, gyllene och knapriga i kanterna. Om de skärs riktigt tunna blir de krispiga ända in i mitten.
Lägg på topping, ca
1 tsk av vardera crème fraiche, hackad rödlök och rom per flarn.
Kommentarer
Trackback