Svamp- och spenatlasagne.

 
 
Krämig vegetarisk lasagne med portabellosvamp, spenat, italienska ostar och med lite kryddsmör till.
 
4 portioner.
 

4 färska lasagneplattor, ca 20×20 cm

2 portabellosvampar
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
olivolja till stekning
120 g färsk bladspenat
salt och peppar

 

Ostsås:

3 dl grädde
200 g ricottaost
3 dl riven parmesanost

 

Kryddsmör:

50 g smör
1 dl finhackad persilja
2 msk skållad, skalad, finhackad mandel
rivet skal från 1 citron
3 finhackade vitlöksklyftor

 

Sätt ugnen på 175°. Skär svampen i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skiva löken tunt.
Stek svampen mjuk i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenaten, vitlöken och löken och låt allt steka med i några minuter tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.


 Ostsås: Koka upp grädden i en kastrull och låt koka i 3–4 minuter. Ta från värmen och blanda ner ricottan och parmesanen. Salta och peppra.


 Varva lasagneplattorna med svampfräset och ostsåsen i en smord ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsåsen. Baka i ugnen i ca 45 minuter.


Kryddsmör: Fräs upp smöret i en stekpanna. Lägg i resten av ingredienserna till kryddsmöret.


Skär upp lasagnen i portionsbitar och lägg upp på varma tallrikar. Skeda över kryddsmöret. Servera gärna med en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0