Vietnamesisk kycklinggryta med jordnötter.
1 röd spansk peppar, hacka
2 citrongräs
1 purjolök, strimla
4 kycklingbröst
2 tsk soja
1 msk olja
2 tsk socker
2 msk riven färsk ingefära
1 msk fisksås
1 lime, pressad saft
1 tsk sambal oelek
4 kycklingbröst
2 tsk soja
1 msk olja
2 tsk socker
2 msk riven färsk ingefära
1 msk fisksås
1 lime, pressad saft
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 tsk salt
50 g saltade jordnötter
1 tsk salt
50 g saltade jordnötter
Skär bort det yttersta torra på citrongräset och hacka det innersta.
Skär kycklingen i strimlor och blanda med sojan.
Stek kyckling, lök och chili i olja. Strö över socker. Stek ca 6 min till fin färg.
Tillsätt citrongräs, ingefära, fisksås, limesaft, sambal, vatten och salt. Koka ihop.
Strö över hackade jordnötter och servera med ris.
Kommentarer
Trackback