Grillbiff med fransk potatissallad.


 
 
Marinaden blir väldigt god och du kan gärna marinera köttet över natten.
 
 
4 skivorryggbiff, entrecôte eller fläskkarré
salt & peppar
 
 
Marinad:
½ dl olja
2 msk honung
2 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk finhackad timjan
 
Potatissallad:
1 kg färsk potatis eller kulpotatis
140 g bacon
3 salladslökar, strimlade
1 liten rödlök,finhackad
½ - 1 dl kapris
150 g fetaost
 
 
Dressing:
1 dl rapsolja
½ dl vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, riven
 
Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med köttskivorna. Låt marinera någon timme men gärna över natten.
 
Koka potatisen i saltat vatten. Strimla baconet och stek det krispigt i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
 
Vispa eller mixa ihop ingredienserna till dressingen tills den blir slät och krämig. Dela potatisarna när de kallnat och vänd ner i dressingen tillsammans med salladslök, rödlök och kapris. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost och bacon vid servering.
 
Grilla köttet till fin färg och genomgrillat om det är karré, annars är det gott med rosa. Salta och peppra. Servera köttet med potatissalladen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0