Bruschetta.

 
 

4 mindre skivor levainbröd (eller ciabattabröd)
50 g crème bonjour vitlök-örter
1 buffelmozzarella i bit (125 g), skuren i skivor
6-7 mindre plommontomater (alt 10-12 cocktailtomater)
1 vitlöksklyfta, fint, fint hackad
½ kruka basilika, hackad + blad att dekorera med
2 krm salt
svartpeppar, efter smak

 

Dekoration:
färsk basilika
olivolja

 

Sätt ugnen på 175 grader.


Hacka tomaterna fint i lagom stora tärningar. Blanda samman med en fint hackad vitlök, salt, lite svartpeppar och hackad basilika. Smaka av.


 Skiva brödet i lagom tjocka skivor. Behåll kanterna det är gott, rustikt och läckert.


 Rosta brödskivorna lite lätt i ugnen så att de får en krispig yta, och bred sedan på färskosten (Crème Bonjour vitlök-örter). Skiva sedan mozzarellan och lägg på två skivor ost per brödskiva.


Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 5 min tills osten smälter och brödet får fint rostade kanter.


Ta ut plåten och lägg på riktigt med dem hackade tomaterna. Toppa med färsk basilika, och flingsalt. Ringla över lite olivolja och dra något varv med pepparkvarnen över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0