Omelett med koriander och chili.
150 g spetskål eller vitkål, strimla
3 salladslökar, strimla
1 vitlöksklyfta, finhacka
1 msk smör
salt & peppar
7 ägg
1 dl vatten
2 msk japansk soja
1 ½ msk sesamolja
2 msk sesamfrön
½ kruka färsk koriander
Servering:
2 msk hoisinsås
2 msk majonnäs
1 salladslök, strimla
½ röd chili
Sätt ugnen på 225°. Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt. Salta och peppra.
Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen. Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat. Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen. Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner.
Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.
Kommentarer
Trackback