Baconlindad kycklingfilé med gorgonzola och kryddsmör.

 
 
Rotfrukter i ugn gott till, annars fungerar en sallad lika bra.
 
 
4 kycklingbröstfileer
200 g gorgonzola
salt & peppar
8 skivor bacon
tomater
 
 
KRYDDSMÖR:
100 g smör, rimsvarmt
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
salt & peppar

 

  1. Vitlökssmör: Skala och riv vitlöken. Vispa ihop smöret med vitlök, persilja, salt och peppar. Rulla till en rulle eller spritsa ut fyra toppar. Förvara i kylen. Ta ut smöret en stund före servering.
  2. Sätt ugnen på 150°. Skär ett snitt i varje kycklingfilé, lägg in en skiva gorgonzola, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i vardera två skivor bacon.
  3. Bryn kycklingfiléerna i matfett 2–3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form med tomaterna som du kryddar med salt och peppar.
  4. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kött- saften ska vara klar och köttet vitt, ej rosa. Använd gärna stektermometer.
  5. Servera kycklingen med kryddsmöret och till exempel rostade rotfrukter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0