Baconlindad kycklingfilé med gorgonzola och kryddsmör.
Rotfrukter i ugn gott till, annars fungerar en sallad lika bra.
4 kycklingbröstfileer
200 g gorgonzola
salt & peppar
8 skivor bacon
tomater
KRYDDSMÖR:
100 g smör, rimsvarmt
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
salt & peppar
- Vitlökssmör: Skala och riv vitlöken. Vispa ihop smöret med vitlök, persilja, salt och peppar. Rulla till en rulle eller spritsa ut fyra toppar. Förvara i kylen. Ta ut smöret en stund före servering.
- Sätt ugnen på 150°. Skär ett snitt i varje kycklingfilé, lägg in en skiva gorgonzola, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i vardera två skivor bacon.
- Bryn kycklingfiléerna i matfett 2–3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form med tomaterna som du kryddar med salt och peppar.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kött- saften ska vara klar och köttet vitt, ej rosa. Använd gärna stektermometer.
- Servera kycklingen med kryddsmöret och till exempel rostade rotfrukter.
Kommentarer
Trackback