Hallonpaj med brynt smör.
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl hallon
1 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl hallon
1 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir
gyllenbrunt. Ta av från värmen och låt det stå och
svalna lite.
Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt.
Häll hallonen i en pajform och strö
på majsstärkelse och vaniljsocker.
Klicka sedan över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter.
Servera med grädde eller glass.
Kommentarer
Trackback