Boeuf bourguignon.

 
4 - 6 portioner.
 
800 g grytbitar av nötkött
1 gul lök, hacka
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kalvbuljong
3 - 4 dl rött vin
1 paket bacon, skär i mindre bitar
2 burkar hela champinjoner
2 vitlöksklyftor, finhacka
salt & peppar
 
Tillbehör:
ris
creme fraiche
timjan
 
Fräs löken mjuk och ställ åt sidan. Salta och peppra köttet. Bryn grytbitarna i rikligt med smör. Blanda i lök och tomatpure, låt fräsa någon minut.
 
Häll över krossade tomater och balsamvinäger, låt koka ihop några minuter. Tillsätt kalvbuljong och röd vin. Sänk värmen och låt sjuda ett tag. 
 
Bryn baconet och lägg sedan ned det i grytan tillsammans med vitlök och hela champinjoner.
Låt grytan puttra under lock i 1 timme eller tills köttet är mört.
 
Servera med ris och en klick creme fraiche.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0