Fläskfilé i balsamicosås.

 
 
Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt.
 
2 fläskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
sal & peppar
1,5 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinäger
2 dl vatten
1 köttbuljong
 
Salta och peppara fläskfileerna, bryn dom runt om. 
Lägg i en ugnssäker form, häll i vatten i stekpannan och rör runt lite. Häll vattnet över fläskfiléerna.Tillsätt   1 msk kalvfond,  1 msk balsamicovinäger, 1 tsk soya, vitlök och köttbuljong.  In med formen i ugnen på 225 grader i ca 30 min.
 
Blanda under tiden grädde och crème fraîche. Tillsätt resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinägern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. Häll sedan gräddblandningen över köttet. Är såsen väldigt ljus häller du på lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter.
 
Serveras till ris eller potatis av något slag och en grönsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0