Indisk lammgryta med tomater.

 
 
4 portioner.
 
3 msk olja
2 gula lökar, finhacka
5 vitlöksklyftor, finhacka
½ tsk spiskummin, mald
½ tsk koriander, mald
½ tsk svartpeppar, mald
½ tsk kardemumma, mald
½ tsk senapspulver
1 krm kanel, mald
600 g lammbog, skär i 3 X 3 cm
1 msk färsk ingefära, riv
1 - 3 msk röd chili, finhacka
2 burkar krossade tomater
2 msk köttfond
2 dl kokosmjölk
 
 
 
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök några minuter på försiktig värme.Tillsätt kryddor och kött och fräs ytterligare 5 minuter. Tillsätt ingefära, chili, fond och krossade tomater. Låt grytan koka sakta i 2 timmar tills köttet är mört.
Tillsätt kokosmjölk och yoghurt och låt det koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
 

 Servering:

naanbröd
ris
grönsaker
yoghurt

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0