Kantarellpaj med brie.

 
 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

1 tsk salt

125 g smör, kallt

2 msk iskallt vatten

 

 

Fyllning:

3 schalottenlökar

300 g kantareller

salt & peppar

200 g brieost

 

 

Äggstanning:

3 ägg

1½ dl vispgrädde

1½ dl mjölk

 

Pajdeg:

Blanda vetemjöl och salt i en bunke eller matberedare. Skär smöret i små kuber. Nyp ihop vetemjöl, salt och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i minst 30 min.

 

Fyllning:

Skala och skär löken i skivor. Stek lök och kantareller försiktigt i smör tills vätskan från svampen har kokat in. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader.

 

Äggstanning:

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.

Fördela lök och kantareller i pajskalet. Skiva brieosten och lägg skivorna ovanpå kantarellerna. Häll äggstanningen över.Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills ägg­stanningen stannat och pajen har fått fin färg. Låt den svalna i ca 10 min innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0