Gnocchigratäng Sorrentina.

 
 
4 portioner.
 
 
500 g gnocchi
1 gul lök
1 msk olivolja
1 msk smör
1 burk (ar) körsbärstomater eller ½ kg färska tomater
salt & peppar
50 g parmesanost
250 g mozzarella
2 mks salt till kokvattnet
 
 

Sätt ugnen på 225 grader.

 Sätt på en pastakastrull med cirka 4 liter vatten och låt vattnet koka upp. Lägg i 2 matskedar salt och lägg försiktigt i 10–15 gnocchi i taget.

 Låt gnocchin koka tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev vartefter de flyter upp och lägg över dem i en uppläggningsskål.

 Hacka löken fint och stek i lika delar smör och olivolja tills den mjuknat. Häll på tomater. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker. Mixa såsen med en stavmixer så den är helt slät.

 Blanda gnocchi och tomatsås med riven parmesan och lägg upp i en ugnsfast form. Strö extra parmesan på toppen och bryt mozzarella i mindre bitar och strö över gratängen.

 Grädda i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0