kyckling i marsalasås med soltorkade tomater och svamp.

 
600 g kycklingfile
30 g torkad karljohansvamp
4 dl vatten
2 schalottenlökar, finhacka
3 vitlöksklyftor, finhacka
½ dl vetemjöl
25 g smör
2 msk olivolja
salt & peppar
2 ½ dl sött marsalavin
½ dl vispgrädde
3 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk dijonsenap
12 marinerade soltorkade tomater
 
Servera med krossad potatisar.
 
Lägg svampen i vattnet för att svälla i 1 timme. Häll av svampen, men spara vattnet. Sila därefter vattnet. 
 
Panera kycklingen i mjöl och hetta upp smör och olja i en panna och bryn den. Salt & peppar. Lägg kycklingen åt sidan. Stek lök och vitlök mjuka på medelvärme och tillsätt sedan svampen och fräs i några minuter. 
 
Häll på vinet och koka ihop i 2 minuter. Sänk värmen och häll på svampvattnet, grädde, fond och senap, sjud i 5 minuter. 
 
Lägg i kyckling och tomater och sjud tills kycklingen är klar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0