Salsiccia bolognese.
4 portioner.
1 stor gul lök
500 g rå färsk korv, t ex salsiccia
200 g små fasta champinjoner
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
2 dl chilisås
1 burk krossade tomater, 400 g
1–2 dl vatten
500 g rå färsk korv, t ex salsiccia
200 g små fasta champinjoner
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
2 dl chilisås
1 burk krossade tomater, 400 g
1–2 dl vatten
Tillbehör
pasta eller couscous
pasta eller couscous
Skala och hacka löken. Klipp upp korvskinnet med en kökssax. Ta ut korvfärsen och hacka den i små bitar.
Skär svampen i bitar och blanda med citronsaften. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna eller gryta. Fräs löken 3 minuter. Tillsätt korvfärsen och fräs ytterligare 3 minuter.
Tillsätt smulad buljongtärning och chilisås och fräs under omrörning någon minut. Blanda i krossade tomater och vattnet. Koka upp, sänk värmen och låt sedan såsen sjuda under lock 20 minuter.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek champinjonerna knapriga 5 minuter. Vänd ner dem i grytan med såsen.
Garnera såsen med persilja och finstrimlat citronskal och servera med nykokt pasta eller couscous.
Kommentarer
Trackback