Saltbakad lax med sallad och citronyoghurt.

 
 
4 portioner.
 
 
3–4 dl grovt salt till att täcka
formens botten
600 g lax i portionsbitar
3–4 dl matvete
12 körsbärstomater
1 liten fänkål
1 äpple
12 oliver 
1 påse färsk babyspenat, 70 g
 

Citronyoghurt:

2 dl grekisk yoghurt 
½ dl finhackad dill
½ citron, finrivet skal och saft
salt & peppar
 
 
 Sätt ugnen på 150°.

 Täck botten av en ugnsform med grovt salt och lägg laxen på saltbädden med skinnsidan ner.
 Ugnsbaka laxen cirka 20 minuter.

Koka matvetet.  Halvera eller klyfta tomaterna. Strimla fänkålen fint och klyfta äpplet och lägg alltsammans i en skål tillsammans med oliverna och spenat.

 Låt det färdigkokta matkornet svalna lite och blanda sedan ner det i grönsakerna.

Blanda yoghurt med finhackad dill och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.

 Servera den varma laxen tillsammans med  salladen och en klick citronyoghurt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0