Citronlax i ugn med oliver och vitlök.

 
 
4 portioner.
 
500 g lax, 4 bitar à 125 g
½ vitlöksklyfta
2 citroner
200 g oliver
½ dl olivolja
salt & peppar
 
Servering:
potatis eller pasta
 
 
Ugn 250 °
 
Dela laxbitarna på mitten och lägg bitarna i ugnsfast form. Skala och krossa vitlöken. Finriv skalet av citronerna och pressa ur saften.Låt oliverna rinna av och lägg sedan ner dem i formen med laxen
 
.Blanda olivoljan med vitlök, citronskal och -saft. Häll över i formen. Salta och peppra.Tillaga i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Garnera gärna med några
citronskivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0