Hallonpaj med persikor.

 
 
En läcker kombination av hallon och persika.
 
 
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
100 g smör
200 g mandelmassa
 
 
FYLLNING:
3 persikor
250 g hallon, frysta eller färska
 

 

GARNERING, hallon

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Smöret skärs i kuber och mandelmassan i mindre bitar. Kör ihop allt till en gryning massa. Fördela 3/4 av degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter, och tryck ut den.

Skala och dela persikorna i skivor och fördela frukten över degen.

Fördela hallonen över persikorna. Strö den sparade smuliga degen över. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Garnera den gärna med färska hallon.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0