Het räkgryta.

 
 
4 portioner.
 
 

1 kg räkor med skal
1 finhackad röd paprika
1 finhackad gul lök
½ skivad purjolök
1 - 2  tsk curry
smör till stekning
1 - 2 vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
½ - 1 burk krossade tomater 
8 tsk konc skaldjursfond
salt och peppar

 

Servering & garnering
 ris
dill

 

Skala räkorna.

 Stek paprika, lök och purjolök snabbt med curry i smör.

Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och skaldjursfond. Låt sjuda i ca 15 min. Salta och peppra.

 Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, koka inte mer för då blir räkorna sega.

Servering och garnering: Koka riset och servera riset till räkorna. Garnera med dill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0