Tomatsallad med örtolja.

 
 
4 portioner.
 
 
Örtolja:
50 g spenat eller ruccola
20 g färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 tsk grönsaksfond
2 dl olivolja
salt
 
 
Sallad:
6 stora tomater
salt & peppar
1 salladslök, strimla
sallad
 
Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljan med kall olja men då blir den inte så grön).Lägg alla övriga ingredienser i en mixer. Häll i oljan och mixa till en slät, grön olja.
 

Sallad

Skölj och skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor. Lägg dem i ett durkslag, salta generöst och blanda försiktigt.  Låt ligga i durkslaget i 30 minuter så att de vätskar av sig.

Lägg valfri grönsallad på ett fat. Lägg tomaterna på salladen, ringla över oljan och toppa med lök och svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0